Tio år bakom ratten

Man skulle kunna säga att jag startade den här bloggen som lite av ett jubileum, för det är nämligen så att jag nu har jobbat som buss- och taxichaufför i tio år. Det har varit tio väldigt roliga år, och det blir faktiskt bara bättre och bättre. Nu är man liksom så hemma i yrket så att man kan alla vägar, gatunamn och tidtabeller i sömnen, och man har lärt sig att hantera potentiella problemsituationer redan innan de sker. Och händer det något så stressar jag sällan upp mig utan tar det med ro och löser problemet på bästa sätt.

Bakom taxi-ratten

Bakom taxi-ratten

Att lära sig att man inte kan styra över allt är viktigt. Man kan inte ta på sig ansvaret för allt, utan man får helt enkelt se till att bara göra det bästa man kan utifrån situationen som man får. Går bussen sönder så går den sönder, och då kan jag inte lägga skulden på mig själv för att tidtabellen spricker. Då får man bara lugnt och sansat sätta in de åtgärder som finns för att passagerarna ska komma fram så fort som det är möjligt.

Och jag kan inte heller styra över att en taxiresenär missar sitt flyg om han eller hon har bokat sin taxi för sent – jag måste hålla mig till trafikreglerna oavsett hur bråttom personen i baksätet har, och då får man helt enkelt försöka ta de snabbaste vägarna och de mest optimala lösningarna för att komma fram så snabbt som möjligt men ändå åka lagligt. Då har man gjort sitt bästa, och det är viktigt att man ser värdet i det för att man ska kunna njuta av det här jobbet!

En reaktion på “Tio år bakom ratten

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *