Hur långt får man gå?

Jag hittade det här klippet som handlar om att en av programledarna har åkt med en busschaufför som har pratat och skämtat med passagerarna under resan. Det var tydligen väldigt uppskattat av många, men samtidigt så väcker det ju frågan om hur långt man som busschaufför får gå. Ta en titt.

Enligt mig är den här chauffören en väldigt trevlig och karismatisk person som verkligen försöker göra bussresan lite roligare för sina passagerare. Jag brukar själv prata med mina passagerare och dra en vits ibland eller ”leka pilot” och berätta om vädret, hastigheten och planerad ankomsttid. Men det finns också vissa saker i det här klippet som jag tycker är att gå lite långt, och det är till exempel den här tjejen som tydligen fick sjunga imse vimse spindel för att komma på bussen då hon inte hade någon biljett.

Jag kan också se mellan fingrarna när det gäller biljettlösa passagerare – inget fel i det – men även om det här med sången var tänkt som en rolig grej och en utåtriktad människa förmodligen skulle tycka att det var en jackpott att få åka gratis och samtidigt få sig ett skratt på köpet så kan det också slå väldigt fel om tjejen hade varit av den blygare sorten. Man får ju tänka på att hon inte hade hört att busschauffören ”drev” med alla, utan hon gick nog på i tron att det här var en helt vanlig bussresa och blev sedan satt på prov med en sång.

Det kan vara en kränkande upplevelse för vissa, så det gäller att man som chaufför verkligen läser av sina passagerare och anpassar sitt agerande. I det här fallet var det många studenter, och då passade nog den attityden väldigt bra (även om några rynkade på näsan), men det gäller som sagt verkligen att fundera över hur man bemöter sina passagerare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *