Från växelspaken till skruvdragaren

Jag och min fru Annika är lyckliga husägare. För inte så länge sedan tog vi klivet från bostadsrätten ut i villavärlden, och nu är vi på god väg att skapa vårt drömhem. Huset köpte vi som renoveringsobjekt eftersom vi kände att vi ville sätta vår egen prägel på vårt hem, och nu ägnar jag mycket av min fritid åt diverse byggprojekt. Det är väldigt roligt, men det är också mycket jobb.

Att det skulle bli mycket jobb visste vi i och för sig redan innan, men man inser nog ändå inte riktigt hur mycket tid och energi som faktiskt krävs. Vi ska försöka att göra så mycket vi kan själva, så det får ta den tid det tar helt enkelt, men det finns förstås också sådant som vi varken kan eller får göra på egen hand.

skruvdragaren

Det är en speciell känsla att se hur hemmet växer fram och hur vi sakta men säkert hittar oss själva i huset. Och det är också en känsla av stolthet att skapa det själv med sina egna händer. Man uppskattar det mer då, och nu kan jag gå och titta på en list och mysa och känna mig stolt över hur bra det ser ut. Den listen hade jag nog inte ägnat så många tankar åt om vi hade flyttat in i ett nyrenoverat hus.

Jag försöker att göra något litet med huset i princip varje dag, och så tar vi större projekt på helgerna. Fast man måste ju vara helt ledig ibland också, annars orkar man inte i längden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *