En sällsynt sjukdag

Jag kan inte ens minnas sist jag var hemma från jobbet för att jag var sjuk. Jag är sällan sjuk, och när jag väl blir det så lyckas jag alltid bli det över en helg eller när jag har semester. Det sägs ju att man ofta kan bli sjuk just när man är ledig för att kroppen liksom slappnar av då (vad nu det betyder), och det ligger väl kanske något i det då. Fast jag tycker å andra sidan inte att jag stressar så mycket eller har för högt tempo när jag jobbar heller, så jag vet inte vad det beror på.

Igår var jag alla fall hemma på en sjukdag eftersom jag vaknade med ett kraftigt illamående. Jag trodde att jag hade blivit magsjuk, men efter ungefär halva dagen så gick det över, så idag kunde jag jobba igen. Det kan möjligtvis ha varit någon slags matförgiftning. Hur som helst så kände jag att det var okej att gå till jobbet idag med tanke på att jag kände mig helt frisk redan igår eftermiddag. Man ska ju annars vara lite extra försiktig när det handlar om magsjuka eftersom det smittar så slätt, men jag tror som sagt inte att det var det.

Jag tror att mitt immunförsvar byggs upp ganska bra av att jag träffar så många människor i mitt arbete. Dagisfröknar brukar ju till exempel sällan bli sjuka trots att det alltid går virus på dagis. De blir nästan immuna, och lite samma sak är det nog för busschaufförer. Och så hjälper förstås min träning till att stärka kroppen och immunförsvaret också.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *